onsdag 24 juni 2009

Det gick sådär

Det blev en hektisk kväll. Vi fick tre piloter som kom hem till slut och en utelandare. Ungefär samtidigt som Niklas rapporterade finalhöjd hörde vi att Ejvind definitivt fått bita i gräset strax innan sin sista brytpunkt. Det var tråkigt att höra för det hade nog gått bra fram till dess. Hannes, som kommit lite bakom Ejvind under första halva av banan, tog det lite lugnare och kom sedan hem. Klockan var vid detta laget över sju och vi undrade var Marcus var. Den sista delen av hans flygning hade gått mycket segt men han tog sig hem och landade strax efter klockan åtta(!)

Om man analyserar dagens flygningar ser man att vi har tufft motstånd. Niklas flygning på 99 km/h känns som ett mycket bra resultat men förslog inte mycket mot de 114 km/h som segraren flög med. Detsamma gäller om man jämför Hannes snittfart på 90 km/h med de drygt 100 km/h som man flög med i klubb (i plan med lägre koeffiient). Om Ejvind lyckats ta sig förbi stället där han stöp så hade det nog blivit runt 100 men med Discusen hade det krävts nästan 110 km/h för att hamna i toppen. Marcus tappade nog en del framför allt under den senare delen av flygningen.

Det fanns denna kväll inte tid till någon grundlig debriefing men jag har hunnit prata med alla piloter om vilka misstag man gjorde och, framför allt, vilka partier av flygningarna som gick bra. Det är känslan från de sistnämnda partierna man måste ta med sig i fortsättningen. Så nu är det bara att sova och ta nya tag. Denna tävling kommer att innehålla många tävlingsdagar så sista ordet är inte sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar