måndag 22 juni 2009

En riktig träningsdag


Idag var det en riktig träningsdag på alla sätt. Vädret har kommit på allvar och dagen hade kry termik. Finnarna är ju inte blygsamma så de lade banor på mer än 35 mil i båda klasserna. Denna dag fick bli ett test av hur vår organisation fungerar på marken. Allt gick bra och grabbarna flög och kom runt.

I vårt ingår nästa generation juniorpiloter i form av två ynglingar från Östra Sörmlands FK. Dessa hade gärna tagit en ASK-21 och flugit med men ingen hade de 100 timmar som krävdes av Räyskälä. Lösningen blev att undertecknad följde med som barlast när Fredrik var uppe och såg Finland från luften. I morgon gör jag likadant med Alexander.

Under kvällen var det lite cocktail-party för oss Team Captains. Vi blev bussade ut till Fältmarskalk Mannerheims jaktstuga i närheten och åt en god middag och hade en mycket trevlig stund innan vi åkte tillbaks till fältet, där det just nu pågår en tysk-fransk afton i en hangar.

Tillvaron just nu består av mycket flygning och en del stoj och glam men vi laddar samtidigt för första tävlingsdagen på onsdag. I morgon flygs det säkert lite mindre än i går och vi kommer ägna oss att få de sista pusselbitarna på plats inför tävlingsstarten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar